Δελτίο τύπου-Απολογισμός

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Αγριά Βόλου, 5  Φεβρουαρίου 2019

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΩΝ

 

Με μεγάλη επιτυχία, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προσέλευσης και οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 η καθιερωμένη  Ετήσια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων, στα γραφεία του στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγίας Σοφία», στην Αγριά Βόλου.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό της Βασιλόπιτας από τον πατέρα Γεώργιο Πράσινο, ο οποίος προσέρχεται κάθε χρονιά, η πρόεδρος  έκοψε την βασιλόπιτα, που φέτος είχε τέσσερα δώρα, προσφορά φίλων του Συλλόγου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρώτο φλουρί αντιστοιχούσε σε φιλοξενία δύο ατόμων για τέσσερες ημέρες, την περίοδο της Πασχαλιάς του 2019, στο πολυτελές κατάλυμα «RIMIDA VILLAS», στην Οία της Σαντορίνης, προσφορά του παλιού Κοινοτάρχη της Οίας, Γιώργου Χάλαρη. Τυχερή στάθηκε η κυρία Αντιγόνη Καπαλίκα, που είχε έλθει για την εκδήλωση από την Λάρισα, και βεβαίως αποζημιώθηκε!

Τα υπόλοιπα δώρα ήταν, μία διανυκτέρευση στο "SERENITY STUDIO" στα Καλά Νερά, μια σημαντική έκπτωση 40% σε οποιαδήποτε αγορά στο κατάστημα Ηλεκτρικών ΣΑΜΑΡΑΣ, στον Βόλο, καθώς και μια ηλεκτρική συσκευή από το κατάστημα «Welcome Stores - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΧΙΟΚΤΟΥΡΙΔΗΣ», τέλος μια εκδρομή από το  MAGNESIA Travel, Τη νέα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ εταιρεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

 

Η πρόεδρος του Δ.Σ. κυρία Κλεοπάτρα Τσακίρη - Χατζηαγγέλου σε ένα εμπνευσμένο καλωσόρισμα προς τους Αποφοίτους, το οποίο έγινε αντικείμενο ευμενέστατων σχολίων, ανέφερε μεταξύ  άλλων:

-«Ιδιαίτερα καλωσορίζω και θερμά ευχαριστώ εκ μέρους ολοκλήρου του Δ.Σ. τους Απόφοιτους που ταξίδεψαν από άλλες περιοχές της χώρας μας, Την Κρήτη, την Αθήνα, την Βέροια, την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη  Θεσσαλία, για είναι σήμερα κοντά μας.

Η κοπή της φετινής βασιλόπιτας ήταν μόνο η αφορμή. Το αντάμωμά μας ήταν η αιτία. Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις  αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με  αυτή  την οικονομική κατοχή που βιώνουμε, εμείς εδώ σήμερα  τα αφήσαμε όλα  στην άκρη,  γιατί μας συνδέει όλους κάτι κοινό.

Το ενδιαφέρον, η αγάπη και οι αναμνήσεις για το παρελθόν μας σε τούτον εδώ τον χώρο.

Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με έντονες, ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις, επιπλέον όμως όνειρα και ευαισθησίες. Σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνον  η αλληλεγγύη μεταξύ μας μπορεί και πρέπει να μείνει αλώβητη, ώστε να μας βοηθήσει να αποφύγουμε την κατάρρευση. Καιρός  πλέον για νέα, ανανεωμένη δράση. Έχουμε τόσα πολλά που μας ενώνουν και τόσα πολλά να κάνουμε! Ελάτε μαζί μας! Βοηθείστε μας, συμβουλεύστε μας, στηρίξτε μας! Το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής – καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος- δεν έχει πραγματικά, στο σήμερα που ζούμε, κανένα νόημα.

Ελάτε να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συλλόγου, να αναδείξουμε τις εγκαταστάσεις, να προβάλουμε Αποφοίτους που ασχολούνται με τα γράμματα και τις τέχνες, να καταγράψουμε τα  ιστορικά στοιχεία της ζωής μας σε κείνα τα όμορφα χρόνια. Να συγκεντρώσουμε  φωτογραφίες και αρχεία, να εκδώσουμε επιτέλους ένα όμορφο και νοσταλγικό Λεύκωμα.    Η παρουσία του Συλλόγου όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά με γοργούς ρυθμούς και σε ολόκληρη τη χώρα, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια.  Ενδιαφερθείτε.

Αθόρυβα, διακριτικά και με χαμηλούς τόνους, καταβάλλουμε μια πραγματικά τιτάνια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη 12 αδιάκοπα δύσκολα χρόνια, με πολλές ώρες ενασχόλησης, με τεράστιο φόρτο δουλειάς και με πολλές ευθύνες, αφού εμείς εδώ, όπως γνωρίζετε, εκτός από τα κοινωνικά, πολιτιστικά και άλλα ποικίλα θέματα, ασχολούμαστε στη κυριολεξία και με την επίλυση κάθε διαδικαστικού ζητήματος που αντιμετωπίζουν οι εκτός Βόλου Απόφοιτοι.

Μακάρι οι καιροί να ήταν διαφορετικοί, ώστε να μπορούσαμε σήμερα, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, να προγραμματίζαμε  τα ζητήματα του Συλλόγου μας και να οργανώναμε δημιουργικά τα άμεσα πλάνα μας, με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Επί πλέον, όπως πολύ καλά το γνωρίζεται, ο Σύλλογός μας έχει θεσμοθετήσει, με ομόφωνη απόφασή του από το 2010,  να τιμάτε ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του,

«…αποτελεί τιμή για  τους Αποφοίτους Παιδοπόλεων, συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση και  στην προοπτική στόχευσης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το μέλλον».

Ο «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από το 2010 και έκτοτε συνδυάζετε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων, που με την στάση του συνέβαλε, κυρίως κατά την χρονιά που πέρασε, στη διατήρηση της άριστης εικόνας που  η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις, αλλά και απέσπασε κάποιο ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο στον τομέα της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού και αλλού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν τιμηθεί: Ένας Αρεοπαγίτης. Ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου του Εξωτερικού με Πανευρωπαϊκή καταξίωση. Δύο Απόφοιτοι που έλαβαν Πανελλήνιο Βραβείο στα γράμματα και τις τέχνες, ένας καταξιωμένος ζωγράφος Πανελλήνιας εμβέλειας, ένας Απόφοιτος  που με την πράξη και το ήθος του αποτέλεσε παράδειγμα ειλικρίνειας και ανιδιοτέλειας πανελληνίως, ο Γιάννης Αντωνάκος, που σήμερα είναι κοντά μας, και τέλος, ένας υπηρεσιακός παράγοντας, (μη απόφοιτος) για την συμβολή του στην στέγαση του Συλλόγου και την επίλυση σοβαρών θεμάτων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018, ομόφωνα επέλεξε τον  Στρατηγό Ανδρέα Βασιλόπουλο, Γενικό Αστυνομικό Διοικητή Αττικής,

για την αξιοκρατική του τοποθέτηση ως επικεφαλής στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, συνέπεια της μεγάλη προσφορά του στο Σώμα μέχρι τώρα και την σπουδαία εμπειρία του «στις δύσκολες αποστολές», προπάντων όμως στην εν γένει προσφορά του στο υψίστης σημασίας έργο που επιτελεί καθημερινά  για την διασφάλιση της τάξεως και, τέλος, στην συμβολή του στην θετική φήμη των Αποφοίτων των Παιδοπόλεων.

Ο Στρατηγός Ανδρέας Βασιλόπουλος, δυστυχώς λόγω των κρίσεων του Σώματος, την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής μας βασιλόπιτας, όπου θα του  απονέμαμε την τιμητική πλακέτα, υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ.

Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση μαζί του και κατά την κάθοδό μας στην Αθήνα, τον προσεχή Ιούνιο, θα τον επισκεφθούμε στο γραφείο του και θα του μεταφέρουμε τις ευχαριστίες και τις ευχές μας».

 

Στη συνέχεια, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, έκανε πολύ περιληπτικά τον απολογισμό των Δράσεων και εκδηλώσεων για μια ακόμη δημιουργική χρονιά, το 2018.

 

Τελειώνοντας, ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του νέου έτους.

Η χρονιά αυτή που διανύουμε είναι η τελευταία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, τον προσεχή Νοέμβριο σε νέα Γενική Απολογιστική Εκλογική Γενική Συνέλευση, θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ.

Το Δ.Σ. έχει προγραμματίσει και θα οργανώσει για τον Ιούνιο, την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων, την οποία όπως ζήτησαν οι Απόφοιτη από  την Αθήνα, θα διοργανωθεί εκεί.

Εκτός όμως της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης, τη χρονιά που διανύουμε θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις, για τις οποίες έγκαιρα θα είναι οι Απόφοιτοι ενήμεροι.

Στη συνέχεια έγινε προβολή ντοκιμαντέρ από την ιστορία των Παιδοπόλεων και τις δράσεις του Συλλόγου, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Παναγιώτης Παϊτήρης.

Τέλος ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Δημήτρης Κουτσοσπύρος, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα του «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018» στον επιστήθιο φίλο του τιμηθέντος Στρατηγού Ανδρέα Βασιλόπουλο, Νικόλαο Κλαπάκη.

Αφού κεράστηκαν όλοι, στη συνέχεια συνέχισαν σε κατάστημα της Αγριάς με ένα μικρό «παιδοπολίτικο» γλέντι.

Επισκέπτες Online

Today 1 Yesterday 6 Week 7 Month 175 All 29550

Currently are 19 guests and no members online

Powered by Friktoria.com