Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσοσπύρος προσφωνεί τον τιμώμενο "Παιδοπολίτη της Χρονιάς 2015" , Γιώργο Κοσμίδη.

 

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΩΝ

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει θεσμοθετήσει , με απόφαση που έλαβε το 2010 ,  να τιμάτε ένας Απόφοιτος κάθε χρόνο , ο οποίος με τις ενέργειές του «συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου , στην εξυπηρέτηση  και στην προοπτική στόχευσης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης  των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το μέλλον».

Ο τίτλος: «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από το 2010 και έκτοτε συνδυάζετε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων, που με την στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που  η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις.Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν τιμηθεί δύο απόφοιτοι που έλαβαν Πανελλήνιο Βραβείο , ένας καταξιωμένος ζωγράφος πανελλήνιας εμβέλειας , ένας απόφοιτος  που με το ήθος του έκανε αίσθηση πανελληνίως και τέλος και ένας υπηρεσιακός παράγοντας , για την συμβολή του στην στέγαση του Συλλόγου μας.Στο σημείο αυτό ας κάνουμε αναλυτικά μια αναδρομή σε αυτούς που ήδη έχουν λάβει τον τίτλo.

Το 2010  ο συγγραφέας Γιάννης Ατζακάς , που τιμήθηκε  με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2009 , στην κατηγορία Μυθιστορήματος, για το Βιβλίο του με τίτλο, «Θολός Βυθός».

Ο τιμώμενός μας του 2011 δεν ήταν Παιδοπολίτης. Με τις επανειλημμένες θετικές του ενέργειες και την ευχάριστη διάθεσή του, συνέβαλε στην απόκτηση των γραφείων μας , αλλά και στον εξωραϊσμό του όλου χώρου των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης, που για μια τουλάχιστον δεκαετία παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.Αναφερόμαστε στον τότε Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας , κύριο Αθανάσιο Τσάτσο.

Για το 2012 , τον τίτλο έλαβε ο πανελλήνια καταξιωμένος ζωγράφος Γιώργος Πολυχρονιάδης , άνθρωπος του Πολιτισμού και με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Για το 2013 , επιλέξαμε τον Σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο , στη Μνήμη του αδικοχαμένου αδελφού του Πέτρου.

Για το 2014 επιλέξαμε  να τιμήσουμε το υπόδειγμα εντιμότητας και ακεραιότητας που αποδείχθηκε ο Απόφοιτος της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» Γιάννης Αντωνάκος από τον Πόρο του Ηρακλείου, που βρήκε στο ταξί του , τον  Φεβρουάριο του 2014 μια ξεχασμένη τσάντα που περιείχε 15.000 ευρώ , ένα μικρό θησαυρό  , αλλά δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό του να τον κρατήσει! Μάλιστα, τα χρήματα προορίζονταν για σχολική εκδρομή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο , στην συνεδρίαση της 26ης  Ιανουαρίου 2016 , ομόφωνα επέλεξε τον Γιώργο Κοσμίδη , και του απονείμει τον τίτλο αυτό.Τον χρόνο που πέρασε ο Γιώργος Κοσμίδης , ίδρυσε την Ελληνική Ομοσπονδία Άοπλης Πάλης Πλήρους Επαφής (ΕΛ.Ο.Α.Μ.Π.Ε.) , της οποίας είναι Τεχνικός Διευθυντής και εκπρόσωπος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία , με πρόεδρο τον πρώην Υπουργό και Δήμαρχο Βόλου , Αλέκο Βούλγαρη και Αναπληρωτή πρόεδρο τον επίτιμο Αρχηγό του Στρατού , Παναγιώτη Χαρβάλα.Είναι αρχηγός εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας SHINKYOKUSHINKAI KARATE (W.K.O.) , που αριθμεί 5 εκατομμύρια μέλη σε 100 χώρες. Παράλληλα είναι διεθνής Διαιτητής. Επίσης το 2015 έγινε μέλος άλλων δύο παγκόσμιων οργανώσεων, εκπροσωπώντας και προβάλλοντας την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο σε όλον τον Κόσμο.Είναι Λοχαγός (Ε.Α.) της Αεροπορίας Στρατού , ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Βόλου , την περίοδο 2006 έως 2010 , θέσεις από τις οποίες εξυπηρέτησε ιδιαίτερα τον Σύλλογο και τους Απόφοιτους.Στον Σύλλογό μας ο Γιώργος Κοσμίδης , διετέλεσε μέλος του πρώτου εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου 2009 έως 2011.Παρά τον όγκο της εργασίας του , συνέχισε τον Αθλητισμό και ήταν και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βόλου , συμμετείχε σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου , ενώ συνέβαλλε σε μεγάλες εξυπηρετήσεις μελών , αλλά και του ιδίου του Συλλόγου.

Φίλες και φίλοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι Απόφοιτοι , που έχουν διακριθεί πανελλήνια και έχουν τιμήσει τον χώρο όπου έζησαν τα νεανικά τους χρόνια. Τους επιζητούμε.Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο καταγράφουμε από τώρα στάσεις και καταστάσεις Αποφοίτων , για να τις λάβουμε υπόψη μας  τον προσεχή Ιανουάριο.Και βέβαια είμαστε στη διάθεση του κάθε Παιδοπολίτη να μας υποδείξει πρόσωπα και καταστάσεις , τις οποίες θα αξιολογήσουμε αντικειμενικά.Καλούμε τώρα τον τιμώμενο «ΠΑΙΔΟΠΟΛΊΤΗ για την περασμένη χρονιά , το 2015 , τον Γιώργο Κοσμίδη , να παραλάβει την τιμητική του πλακέτα και να μας πει δυο λόγια από καρδιάς.

 

  

 

 

Επισκέπτες Online

Today 14 Yesterday 54 Week 14 Month 565 All 30162

Currently are 15 guests and no members online

Powered by Friktoria.com