Καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Συλλόγου , Πάτρα Τσακίρη - Χατζηαγγέλου.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ της ΠΙΤΑΣ 2016

 

 

 

Αγαπητά μέλη , αγαπητοί φίλοι

 

 

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων , σας καλωσορίζω στην τελετή κοπής της Βασιλόπιτας 2016.  

Η ζεστή σας ατμόσφαιρα μου δίνει ιδιαίτερη χαρά εδώ στο βήμα. Η παρουσία τόσων μελών και τόσων   εκλεκτών φίλων, επιβάλλει μια σύντομη αναφορά στον Σύλλογό μας.    Εγώ θα μιλώ για τον Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων , τον Σύλλογό μας, για το όποιο όλοι οι άνθρωποι του Συλλόγου , είμαστε υπερήφανοι.

Δικαιολογείστε μου λοιπόν, κάποια  ελάχιστη φλυαρία και σεις απολαύστε τον καφέ σας. Υπόσχομαι να είμαι σύντομη.

Η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, δεδομένου ότι το 2016 είναι η χρονιά συμπλήρωσης 9 ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας του Συλλόγου μας.

Πρόκειται για τον Σύλλογο «Αποφοίτων Παιδοπόλεων» που πέρασε από διάφορες περιόδους, ανάπτυξης και ύφεσης , αλλά στη  διάρκεια των ετών πάντα αποτελούσε το σημείο αναφοράς όλων των παιδιών που πέρασαν  από τις εγκαταστάσεις τους.

 

ΕΝΑΝ Σύλλογο που όλα αυτά τα χρόνια είχε , και συνεχίζει να έχει τεράστια συμβολή και προσφορά όχι μόνο στο πλήθος των Αποφοίτων, αλλά και στην περιοχή όπου δρα ο Σύλλογος.

 

Όλα τα Μέλη του Συλλόγου μας έχουν υπάρξει οικογένειες γνωστές στο τόπο κατοικίας τους   και έχουμε την τιμή σήμερα εδώ να φιλοξενούμε αρκετούς αποφοίτους από αυτές. 

 

Στην διάρκεια των εννέα χρόνων ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων  μετεξελίχθηκε, αναβαθμίστηκε , και συνεχίζει να έχει μια αξιόλογη παρουσία στα δρώμενα της περιοχής μας.

 

Στο σημείο αυτό σταματώ , γιατί όλες αυτές τις δράσεις , πρόσφατα τις αναλύσαμε κατά την 3η Εκλογοαπολογιστική συνέλευση , τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που προήλθε από τις εκλογές του παρελθόντος Νοεμβρίου , συνεχίζει τη δράση των προηγουμένων πάντοτε με σκοπό  να  συγκεντρώνει τα μέλη του , να ξαναζωντανεύει μνήμες και να δημιουργεί προοπτικές συνεργασίας και αλληλεγγύης.Προσκαλεί με χαρά όχι μόνο  τα μέλη του , αλλά και όσους από τους Αγριώτες και Βολιώτες έχουν σχέσεις με τους  απόφοιτους και αξιολογούν θετικά την παρουσία της Παιδόπολης, στα πενήντα περίπου χρόνια της λειτουργίας της στη Μαγνησία. Επιπλέον κρίνουν θετικά την δράση του Συλλόγου , που παρουσιάζει μια αξιόλογη δραστηριότητα στον Πολιτιστικό και Κοινωνικό τομέα.Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει και πάλι την βράβευση του «Παιδοπολίτη της χρονιάς 2015» , τίτλο τον οποίο απονέμουμε στον Γιώργο Κοσμίδη.

 

Την βράβευση και τους λόγους που προκάλεσαν αυτή θα αναλύσει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας , Δημήτρης Κουτσοσπύρος , ο οποίος θα κάνει και την απονομή.

 

 Ακόμη περιλαμβάνει και χορευτικό πρόγραμμα , που επιμελήθηκε η κόρη του Ταμία του Δ.Σ. Απόστολου Μανίνη , Λιζέτα Μανίνη , το οποίο παρουσιάζουν αφιλοκερδώς.

Πρόκειται για χορός σε ζευγάρια γεμάτο κέφι και ζωντάνια ο οποίος γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο και από το 2006 το Lindy Hop , ήλθε και στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα το Lindy Hop είναι το πρώτο από όλα τα είδη Swing χορών και συνδέεται στενά με την Bing Band Swing Music των δεκαετιών 1920 έως 1940. Μετά  τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τις μουσικές μεταβολές που επήλθαν το Lindy Hop εξαφανίστηκε. Αλλά πλέον αυτός ο χορός επανέρχεται τα τελευταία χρόνια με μπάντες Swing και vintage στιλιστικές επιλογές , εμπνέοντας νέους κάθε ηλικίας, σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα να χορέψουν και πάλι Swing. Το Lindy Hop Volos είναι η Official ομάδα χορού Lindy Hop στον Βόλο κάτω από την ομπρέλα του Lindy Hop GREECE.

 

Ευχαριστούμε τα μέλη του OramaPhotos, Νατάσα Καρακατσάνη, Γιάννης Γερόπουλος και Γιάννης Στρατουδάκης που παρέλαβαν , αξιολόγησαν και εξέθεσαν τις φωτογραφίες που φέρατε. 

 

Ο Σύλλογος  ευελπιστεί ότι και με το νέο Δ.Σ. , από τη νέα χρονιά θα συνεχίζει να λειτουργεί άψογα.  Να αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, ακόμη και ήσσονος σημασίας , αλλά και να συνεχίζει την  διοργάνωση συναντήσεων μελών και φίλων , τόσο  στην Παιδόπολη με φαγητό και ποτό , όσο και σε άλλους χώρους. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται προκειμένου να παραβρίσκονται και απόφοιτοι από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αγαπητά μέλη , Κύριες και κύριοι ,
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ και να κλείσω με μια πρόβλεψή μου που ίσως να αποτελεί για εμένα προσωπικά ΕΥΓΕΝΗ ΠΟΘΟ , λέγοντας ότι ο Σύλλογός μας έχει κάνει πολλά μέχρι τώρα ΑΛΛΑ είναι πολλά περισσότερα αυτά που έχει να κάνει από εδώ και πέρα με το νέο μας Διοικητικό συμβούλιο.

 

 

Επισκέπτες Online

Today 13 Yesterday 54 Week 13 Month 564 All 30161

Currently are 12 guests and no members online

Powered by Friktoria.com